Kinderbehang kopen: Merken en hun prijzen

Kinderbehang is doorgaans verkrijgbaar in twee types materialen. Enerzijds is er het traditionele behangpapier. Hier moet het behang zelf ingewreven worden met lijm en wordt het vervolgens aangebracht aan de muur. Anderzijds bestaat er ook vliesbehang voor kinderen waarbij de muur rechtstreeks kan ingelijmd worden. Qua plaatsing en kwaliteit is vliesbehang duidelijk beter maar dat uit zich helaas ook in de kostprijs. Gewoon behangpapier is maar liefst 50% goedkoper. Gezien kinderen snel groeien kan je dus gerust kiezen voor het traditionele behang.


Walltastic kinderbehang

Wanneer je op zoek gaat naar kwalitatief behang voor de kinderkamer kies je best voor een fabrikant die zich hier in gespecialiseerd heeft. Het Engelse Walltastic is hier een mooi voorbeeld van. Deze fabrikant heeft kinderbehang ontwikkeld dat verkrijgbaar is in een leuke kinderverpakking en verkocht wordt met een uitgebreide handleiding en bijhorende lijm. Zo kan je ook als leek een goed resultaat verkrijgen.

De collectie van Walltastic is opgedeeld in twee grote lijnen. Enerzijds is er de classic collectie welke tekeningen bevatten van eigen makelij. Dit kan gaan van tekeningen van piraten tot voetballers prinsessen en andere typische figuren waar de kids dol op zijn.

In de luxe editie vinden we bekende figuren terug van grote merken zoals Disney. Is je dochter een fan van Dora of wil je zoon later Bob de Bouwer worden, dan is deze collectie vast meer jouw ding. De prijs voor de classic collectie is trouwens even duur dus voor het geld hoef je het niet te doen! Afhankelijk van de winkel betaal je voor een complete rol tussen de 50 en 80 euro. Je kan het walltastic kinderbehang ook makkelijk online kopen. Meer info vind je in het artikel kinderkamer behang op behangpapier-info.be.

 

Kinderbehang

Plaatsen van het behangpapier

De plaatsing van kinderbehang verloopt heel vlot. In tegenstelling tot traditioneel papier zijn de tekeningen vaak verdeeld over kleinere stroken zodat je ze mooi op elkaar kan aansluiten. Voor een wand van 2,4 meter hoog op 3,6 meter breed heb je bijvoorbeeld 8 stroken. 4 stroken aan de bovenzijde en 4 stroken langs de onderzijde. Bij het Walltastic behang is er een overlapping voorzien zodat alles gegarandeerd mooi zal aansluiten.


 

Kinderbehang kopen en plaatsen: Dit zijn de valkuilen

Voor een geslaagd eindresultaat spreekt het voor zich dat de kwaliteit van de ondergrond van primordiaal belang is. Deze moet vetvrij zijn en bultjes en scheuren moeten vakkundig weggestopt worden. Om de lijm goed te laten hechten is het ook aangewezen de muur eerst even op te schuren en af te stoffen alvorens de behangwerken te starten.

 

Verwijderen van het behang

Eens de kids in volle pubertijd zitten hebben ze vast geen nood meer aan hun kinderlijke kamer. Als je kiest voor een wand met kinderbehang is deze klus gelukkig snel geklaard. Het enige wat je nodig hebt is een emmer met warm water en een spatel. Door het behang goed in te deppen met een spons komt het behangpapier van zelfs los en dit zonder je muren te beschadigen. Eens het behang losgeweekt is kan je de muur in een kleurtje schilderen of je kan er gewoon een nieuw laagje over behangen. De keuze is aan jou! Veel succes met de inrichting.